Update Zoek & Boek

september 2020

Checkout / boekstraat pagina klaar voor livegang

Tot op heden werd de boeking nog afgewikkeld via de boekwidget van Tommy zelf. In de afgelopen periode hebben we de boekstraat / checkout pagina zelf ontwikkeld waarbij de focus is komen te liggen op het boeken via de smartphone. De nieuwe boekstraat zullen wij de komende weken binnen het zoek & boek gaan uitrollen en inzetten. In het kort de voordelen van de nieuwe boekstraat:

 • Het boeken van de vakantie neemt nu nog slecht 1 tot 2 minuten in beslag.
 • Het boekproces is teruggebracht van 5 stappen naar 2 of 3 stappen (dit is afhankelijk van de instellingen)
 • Verkort boeken is mogelijk, dat wil zeggen dat we voor de persoonsgegevens een verkort formulier kunnen inzetten waarbij we alleen de meest essentiële informatie vragen
 • Voorkeurslocatie kiezen maar dan smartphone geschikt, zie ook hieronder.
 • Alle “afleidend elementen” tijdens het boeken worden zo veel mogelijk achterwege gelaten
 • Uitgebreidere informatie mogelijk om te tonen bij artikelen, inclusief afbeelding

De planning is dat wij de nieuwe boekstraat in de 2e helft van september gaan uitrollen binnen het zoek & boek. Vooraf ontvang je van ons een e-mail met een link naar de testpagina zodat je zelf ook de nieuwe boekstraat kan testen. Tevens zullen we je dan vragen om aan te geven of je gebruik wenst te maken van het verkorte formulier voor de persoonsgegevens.

boekstraat

Voorkeurslocatie

Het selecteren van een voorkeurslocatie op een smartphone was tot nu toe niet heel eenvoudig om te doen. Wij hebben het hele proces van selecteren van een voorkeurslocatie vernieuwd en eenvoudig gemaakt.

De plattegrond delen we in zoek & boek op in “velden”. Op deze wijze kunnen we eenvoudig de gast tonen hoeveel vrije locaties er zijn op de plattegrond.

Optioneel is het mogelijk om voor elke locatie filters in te stellen en is het mogelijk om per locatie een foto te tonen om de gast nog beter te informeren. Ten aanzien filter kan je hierbij denken aan zonplek, avondzon, dichtbij zwembad, et cetera. Deze optionele uitbreidingen vergen een eenmalige set up die tegen meerprijs geleverd kan worden.

Het is mogelijk om per accommodatie te bepalen of er wel of geen voorkeurslocatie geselecteerd mag worden.

Kortom het selecteren van een voorkeurslocatie maar dan in de 2.0 versie.

Indien in het huidige boekingsproces gebruik gemaakt wordt van de optie voorkeurslocatie dan zullen wij dit in de nieuwe boekstraat opnemen. Indien je nog geen gebruik maakt van voorkeurslocatie en de mogelijkheden wilt bespreken neem dan contact met ons op.

voorkeurslocatie

Meer gegevens in Google analytics

Met de nieuwe boekstraat hebben we ook de koppeling met Google analytics uitgebreid. Tot op heden werden de boekingen gemeten in analytics, echter was niet te achterhalen wat er geboekt was. De volgende aanvullende informatie is nu in Google analytics in te zien:

 • Wat is er geboekt -> betreft het een Safaritent of een Kampeerplaats comfort
 • Binnen welke groep / categorie is er geboekt -> betreft het kamperen of huren of wellicht bijzonder overnachten

Met deze informatie is het mogelijk om marketingcampagnes beter te beoordelen of deze het juiste rendement opleveren of niet.

analytics

Hulpfunctie in het boekproces

Indien de boeker een aanvullende vraag heeft dan kunnen zij direct vanuit de boekstraat een vraag stellen per email. Je ontvangt dan de vraag van de gast inclusief  wat hij of zij wilde gaan boeken.

De gast die de vraag gesteld heeft krijgt uiteraard ook een email met daarbij de aanvullende functie om de boeking alsnog af te gaan ronden.

<plaatje van de hulpfunctie uit boekstraat>

Direct boeken of toch een informatie aanvraag?

Voor bepaalde accommodaties zien wij dat de drempel om direct te boeken erg hoog is. Denk hierbij aan luxe vakantiehuizen of een groepsaccommodatie. Voor deze potentiële gasten hebben we informatie aanvraag proces toegevoegd aan de direct online boeken oplossing.

De bezoeker op de website kan dan zelf bepalen of men direct wil boeken of toch eerst een informatie / offerte aanvraag wil doen.

Nieuw: de Boekingszuil

De Boekingszuil maakt het mogelijk dat gasten bij aankomst een plek of accommodatie kunnen zoeken, boeken en inchecken. Op de boekingszuil vullen ze het reisgezelschap en de gewenste vertrekdag in. Vervolgens kiezen ze een plek op de interactieve kaart en boeken indien gewenst eventuele extra’s bij zoals een bijzettent. Na betaling via de pin kan de vakantie beginnen. Maak je gebruik van een slagboom met kentekenherkenning? Geen punt, ook hier hebben we al rekening mee gehouden.

Meer weten? We komen de zuilmogelijkheden graag demonstreren op locatie.

<plaatje boekingszuil>

Toekomstige ontwikkelingen

In de komende maanden werken wij uiteraard door aan verdere verbeteringen die wij zien in onze online boeken oplossingen. Zo werken we aan verbeteringen op gebied van:

 • Prijsmatrix -> deze krijgt een 2.0 versie waarin we diverse verbeteringen gaan doorvoeren
 • Boeken van flexibele arrangementen
 • Wijze van boeken van arrangementen optimaliseren
 • Boekingszuil uitbreiden met extra mogelijkheden en toepassingen