Camping Torentjeshoek

Een vakantie met een WOW-factor!

 • Website development
 • Zoek & Boek oplossing
 • Zoekmachine optimalisatie
 • Google advertising
Naar de website

Camping Torentjeshoek

Een vakantie met een WOW-factor!

Camping Torentjeshoek in Dwingeloo heeft wellicht de mooiste achtertuin die je je maar kunt wensen: Nationaal Park het Dwingelderveld. Een prachtig natuurgebied waar je de mooiste wandel- en fietstochten kunt maken om vervolgens op de camping nog even na te genieten. Of je nu komt kamperen of een accommodatie wilt huren, alles is mogelijk op Camping Torentjeshoek.

Heb je het programma Boomhut XXL gevolgd? Dan herken je misschien gelijk de boomhut XXL ‘Treehouse’  op Torentjeshoek. Een absoluut geweldige accommodatie met een fan-tas-tisch uitzicht. Dat móet je eigenlijk zelf ervaren…

John & Mariëlle van Slooten van TenZer zijn jarenlang seizoengasten geweest op Camping Torentjeshoek en weten als geen ander wat de unieke kenmerken zijn. Toen wij in 2019 de opdracht kregen een nieuwe website te ontwikkelen wisten wij al vrij snel hoe we dit zouden aanpakken. Het belangrijkste: die prachtige omgeving en gezellige sfeer op de camping moeten perfect tot hun recht komen! Gezien de stijging in het aantal bezoekers en boekingen zijn we daar aardig in geslaagd.

bg-image
bg-image
Website ontwikkeling

Een online concept

met een unieke beleving en ervaring

Voor Camping Torentjeshoek hebben we een website ontwikkeld waarbij de beleving op de camping én in de omgeving goed tot hun recht komen. Het gebruik van grote beeldmaterialen en de kleurstelling van de huisstijl waren dan ook de basis voor onze designer om mee aan de slag te gaan.

Om ervoor te zorgen dat de bezoeker vervolgens ook goed kan zoeken en boeken in het uitgebreide aanbod, wordt gebruik gemaakt van de Zoek & Boek oplossing van TenZer. Bezoekers kunnen hier zoeken in het totale aanbod of juist een selectie van het aanbod.

bg-image
Zoek & Boek

Zoeken en boeken

Snel en simpel

Een centraal onderdeel van de website is het zoeken & boeken binnen het aanbod. Door de Zoek & Boek oplossing van TenZer naadloos te integreren en de bezoeker op elk moment de mogelijkheid te geven om de prijzen en beschikbaarheid te bekijken, is het aantal online boekingen met 25% toegenomen in een half jaar tijd.

Bezoekers kunnen eenvoudig en snel hun voorkeuren ingeven waarna een overzicht van de mogelijkheden en de bijbehorende prijzen op de website worden getoond. In slechts 3 klikken kan de bezoeker zijn of haar vakantie al boeken op Camping Torentjeshoek. Snel en simpel noemen we dat!

bg-image
Optimalisatie

Hoge posities in Google

door nieuwe content

Een van de opdrachten die wij kregen is de website beter vindbaar te maken in Google. Door het toevoegen van nieuwe teksten, de techniek en de foto’s te optimaliseren zijn we hierin zeker geslaagd.

Als we de cijfers vergelijken met de periode voordat we aan de slag zijn gegaan, zien we dit jaar een stijging van ruim 36% in het aantal Google bezoekers. Hierbij zijn vooral extra bezoekers gegeneerd door de vindbaarheid van de camping te optimaliseren en te verbreden. Het toevoegen van relevante en overtuigende content was dan ook een belangrijk onderdeel.

Niet alleen komen er vanuit Google meer bezoekers op de website, deze bezoekers hebben ook nog eens bijna 25% meer online boekingen gedaan. Kortom: de kwaliteit van de (extra) bezoekers is ook nog eens fors toegenomen.

bg-image
Google Ads

Google Advertising

Meer bezoekers, meer boekingen

Voor Torentjeshoek hebben we een brede Google Ads campagne opgezet, gericht op de Nederlandse gast. Het doel van de campagnes was om meer online boekingen te realiseren uit de advertentiecampagnes.

Bij de campagnes hebben we op een tweetal zaken gestuurd:

 • kwalitatief hoogwaardige bezoekers tegen een zo laag mogelijke klikprijs
 • online boekingen voortkomende uit de advertentiecampagnes

De campagnes zijn continue geoptimaliseerd om meer online boekingen te realiseren binnen het advertentiebudget.

site_screens_laptop
Homepage Desktop
site_screens_mobile
Homepage Mobile
site_screens_laptop
Overzichtpagina Desktop
site_screens_mobile
Overzichtpagina Mobile
site_screens_laptop
Accommodatiepagina Desktop
site_screens_mobile
Accommodatiepagina Mobile

Uitdagingen van dit project

Uit ervaring wisten we al dat de meeste gasten voor Torentjeshoek kozen vanwege de ligging in een prachtig stukje Drenthe. Maar hoe combineer je deze unieke omgeving, gezellige campingsfeer en kleurrijke huisstijl in een goed online concept? Dat was de uitdaging die wij maar al te graag aan zijn gegaan.

Om te zorgen dat de bezoekers ook direct online hun ideale vakantie kunnen reserveren hebben we onze Zoek & Boek oplossing naadloos verwerkt in het concept. Zien, lezen, zoeken en boeken! Dat is wat we wilden bereiken en ook is gelukt! Missie geslaagd.

more_about_designs_mobile

Highlights

 • Zoek & Boek oplossing
 • 100% maatwerk
 • Stijging online boekingen
 • Betere posities in Google
more_about_designs_tab

100% responsive

Maar liefst 57% van de bezoekers bezoekt de website op een smartphone. Een website die op alle schermen goed zichtbaar is, is dan ook een must. Voor Camping Torentjeshoek is de website dan ook 100% responsive gemaakt. Een website die op alle soorten apparaten zo optimaal mogelijk tot zijn recht komt.

Zijn we hierin geslaagd? Jazeker wat ons betreft! 30% van het totaal aantal online boekingen is gedaan op een smartphone.

Google Result

Resultaten

waar we trots op zijn!

Het online concept en de inzet van diverse marketingkanalen hebben de afgelopen periode bijgedragen aan de volgende resultaten:

 • 36% meer bezoekers vanuit Google
 • 25% meer online boekingen, waarvan 30% via een smartphone
 • Kwaliteit van bezoekers is gestegen