Camping de Hondsrug

Kamperen wordt genieten

 • Website development
 • Zoek & Boek oplossing
 • Advertising Google & Social
 • Zoekmachine optimalisatie
 • Marketingadvies
Naar de website

Camping de Hondsrug

Kamperen wordt genieten

Camping de Hondsrug is een gezellige 4,5 sterren camping gelegen in één van de mooiste gebieden van Nederland: de Hondsrug. Of je nu wil kamperen op een oergezellig kampeerveld of een zand-tastische vakantie wil beleven in een Zandkasteel, of wil overnachten in een unieke Sheddie in Sheddievillage, het is allemaal mogelijk.

TenZer en Camping de Hondsrug werken al sinds 2013 samen, waarbij wij diverse marketing activiteiten voor ze mogen uitvoeren. Variërend van het optimaliseren van de website tot e-mailmarketing. In 2019 is het roer omgegooid en is gekozen om een compleet nieuwe website te lanceren. Daarbij was de wens dat het design uniek moest zijn, bij voorkeur met gebruik van veel illustraties, en dat de website conversiegericht moest zijn: meer boekingen, meer gasten. De nieuwe huisstijl is ook op de camojgn zelf verder doorgevoerd.

Om dat doel te behalen hebben we een website ontwikkeld waarbij de Online Boeken oplossingen van TenZer als basis fungeert. Om de naamsbekendheid te vergroten en het aantal bezoekers en boekingen een boost te geven, hebben we tevens diverse advertising campagnes gelanceerd. En met succes! Hieronder beschrijven in het kort wat we zoal gedaan en bereikt hebben.

bg-image
bg-image
Website ontwikkeling

Een online concept

met een unieke beleving en ervaring

Voor Camping de Hondsrug hebben wij een uniek concept ontwikkeld waarbij alle highlights worden gepresenteerd op een roadmap. Daarbij wordt op de plattegrond van de camping de highlights in het bedrijf weergegeven en loopt het geheel over in de weg over de Hondsrug. Langs deze weg worden leuke eropuit mogelijkheden getoond voor de gasten tijdens hun verblijf. Het geheel is volledig geïllustreerd door onze designer; een knap staaltje designwork!

Het uiteindelijke doel van de website is uiteraard dat de bezoekers worden geïnformeerd, overtuigd en overgaan tot actie: reserveren dan wel contact opnemen. Hiervoor zijn dan ook meerdere functies ingebouwd zoals onze Zoek & Boek oplossing, chat mogelijkheden en contactformulieren.

bg-image
Zoek & Boek

Zoeken en boeken

snel en simpel

Centraal onderdeel van de website is het zoeken & boeken binnen het aanbod. Door de Zoek & Boek oplossing naadloos te integreren kan de bezoeker op elk moment de prijzen en beschikbaarheid bekijken.

Bezoekers kunnen eenvoudig en snel hun voorkeuren ingeven en dan tonen we in de website overzichtelijk welke mogelijkheden er zijn en wat de prijs is. In slechts 3 klikken kan de bezoeker zijn of haar vakantie al boeken op Camping de Hondsrug.

bg-image
Optimalisatie

Hoge posities in Google

door voortdurende optimalisatie

Een van de opdrachten die wij sinds 2013 kregen is de website beter vindbaar maken in Google. Door het optimaliseren van teksten, techniek en foto’s zijn we hierin geslaagd.

Bij het vernieuwen van de website in 2019 is tevens besloten de teksten te herzien en informeler te maken. Dit geheel heeft ervoor gezorgd dat we afgelopen jaar een stijging in het aantal organische bezoekers hebben weten te behalen van ruim 20%.

bg-image
Google Ads

Google Advertising

meer bezoekers, meer boekingen

Voor De Hondsrug hebben we een brede Google Ads campagne opgezet, gericht op de Nederlandse gast. Doel van de campagnes was om meer online boekingen te realiseren uit de advertentiecampagnes.

Bij de campagnes hebben we op een tweetal zaken gestuurd:

 • kwalitatief hoogwaardige bezoekers tegen een zo laag mogelijke klikprijs
 • online boekingen voortkomende uit de advertentiecampagnes

De campagnes zijn continue geoptimaliseerd om meer online boekingen te realiseren binnen het advertentiebudget.

bg-image
Social Ads

Social Media advertising

zien & gezien worden

Social media is een perfect kanaal om je naamsbekendheid nog meer te vergroten. Door het tonen van passende advertenties aan de gewenste doelgroep kun je tegen relatief lage kosten je naamsbekendheid vergroten en veel bezoekers naar de website trekken.

Voor De Hondsrug hebben we campagnes opgezet die tweeledig zijn. Enerzijds het verder vergroten van de naamsbekendheid waarbij door middel van veel foto’s de beleving op de camping wordt getoond. Anderzijds worden actiematige campagnes ingezet voor het tonen van concrete arrangementen en het aanbod.

De campagnes hebben een enorm bereik gehad en niet alleen gezorgd voor een stijging in het aantal bezoekers, maar ook concrete boekingen.

bg-image
E-mailmarketing

E-mailmarketing

werken aan gastenbinding

E-mailmarketing is een goed middel om je gasten te herinneren aan hun fijne vakantie op de camping en een aantrekkelijk aanbod te doen. Door het tonen van arrangementen, leuke nieuwsitems of ontwikkelingen in het bedrijf kun je oud-gasten overtuigen om weer een vakantie te boeken.

De Hondsrug heeft afgelopen jaar ook op gebied van e-mailmarketing het roer om gegooid. De stijl van de nieuwsbrieven is gelijk getrokken aan de website en er worden meer e-mails verzonden om te werken aan de loyalty. Dit geheel heeft gezorgd voor een stijging van 165% aan bezoekers naar de website.  

site_screens_laptop
Homepage Desktop
site_screens_mobile
Homepage Mobile
site_screens_laptop
Zoek & Boek Desktop
site_screens_mobile
Zoek & Boek Mobile
site_screens_laptop
Accommodatiepagina Desktop
site_screens_mobile
Accommodatiepagina Mobile

Uitdagingen van dit project

In 2019 heeft De Hondsrug ervoor gekozen om de koers iets te wijzigen. Het moest uniek en informeel zijn, waarbij de highlights goed worden benadrukt. Het Drentse gevoel, de beleving en sfeer op het bedrijf moesten beter tot zijn recht komen om te zorgen voor meer boekingen.

Het TenZer-team is de uitdaging aangegaan. Onze designer heeft alles uit de kast getrokken om een passend design te maken. Onze marketeers zijn daarbij hard aan het werk gegaan met de boodschap en het uitrollen van de diverse campagnes. En het resultaat? Oordeel zelf maar…

more_about_designs_mobile

Highlights

 • Zoek & Boek oplossing
 • 100% maatwerk
 • Conversiegericht
 • Full service
more_about_designs_tab

100% responsive

Maar liefst 60% van de bezoekers bezoekt de website op een smartphone. Een website die op alle schermen goed zichtbaar is, is dan ook een must. Voor Camping de Hondsrug hebben we dan ook gekozen om een adaptive website te ontwikkelen. Een website die op alle soorten apparaten zo optimaal mogelijk tot zijn recht komt en waar bezoekers eenvoudig kunnen zoeken en boeken.

Dat we hierin zijn geslaagd mag blijken uit het feit dat er in 2019 maar liefst 80% meer boekingen zijn gedaan op een mobile.

Google Result

Resultaten

waar we trots op zijn!

Het online concept en de inzet van diverse marketingkanalen heeft de afgelopen periode bijgedragen aan de volgende resultaten:

 • 19% meer bezoekers vanuit Google
 • 340% meer bezoekers vanuit social media
 • 165% meer bezoekers uit e-mailmarketing