Google Discovery Ads

Vergoot je naamsbekendheid

Google Discovery Ads

Ken je Google Discovery Ads al? Geen zorgen, je bent niet de enige als je geen flauw idee hebt wat is het is. De Discovery Ads zijn relatief nieuw (vergeleken met de Search Ads) en bieden heel veel mogelijkheden wanneer je de naamsbekendheid wilt vergroten en meer bezoekers op je website wilt hebben. Wij leggen uit wat het is, waar je ze kunt vinden en wat het kan opleveren.

Wat zijn Discovery Ads

Het is al jaren mogelijk om te adverteren bij Google. Daarbij biedt Google steeds meer mogelijkheden voor de diverse platformen. Zo kom je de Search Ads tegen in de zoekresultaten van Google, Display Ads op platformen van derden, Youtube Ads bij Youtube, en zo verder.

De Discovery Ads worden op diverse plekken getoond en richt je je heel specifiek op interesses. Zo kun je instellen dat je de advertentie wilt laten zien aan mensen die houden van kamperen, maar ook aan mensen die de website van je concurrent hebben bezocht. Je kunt dus heel specifiek je gewenste doelgroep benaderen en hun een foto en korte tekst tonen. Dat maakt de Discovery Ad een geweldige manier om te adverteren!

Waar kom ik de Discovery Ads tegen?

De Discovery Ads worden getoond op 3 plekken:

Google Discover
In de Google Chrome App op je telefoon worden mogelijk interessante berichten getoond onder de zoekbalk. Dit zijn de Discover berichten op basis van jouw zoekgedrag (en interesses).
Daarnaast heeft Google een aparte Discover app, waar je berichten ziet maar ook collecties kunt aanmaken en zo je interessante websites kunt ordenen. Ideaal als je inspiratie wilt opdoen voor je vakantie!

Youtube
Op Youtube worden op diverse plekken ook advertenties getoond. Dit zijn onder andere ook de Discovery Ads.

Gmail Promotions
Gmail kan op basis van je interesses advertenties tonen. Deze vind je in de map “Reclame” in je inbox. Hier worden onder andere Discovery Ads getoond met een foto en korte tekst.

discovery ads

Wat levert het me op?

Google Discovery Ads is voornamelijk gericht op het vergroten van je naamsbekendheid en meer bezoekers wilt op je website. Omdat de bezoekers in eerste instantie niet specifiek op zoek zijn naar een vakantie, is de kans dat ze direct boeken iets kleiner dan bij Search Ads. De Discovery Ad is dan ook een beetje te vergelijken met de Social Ads op Facebook en Instagram.

Wij adviseren de Discovery campagne te combineren met een Search campagne. Op deze manier toon je eerst je advertentie aan potentiële gasten op basis van interesses met de Discovery Ad. Wanneer de interesse is gewekt en ze gaan later concreet zoeken dan vang je de mensen op met een Search Ad.

Het levert je dus voornamelijk een verbeterde naamsbekendheid op en daardoor dus ook meer boekingen.

In het kort de verschillen

Google Search Ads

  • Advertenties in de zoekresultaten van Google
  • Op basis van zoekwoorden
  • Korte tekst
  • Optioneel worden ook foto’s en linken getoond

Discovery Ads

  • Getoond in Youtub, Google Discover en Gmail Promotions
  • Op basis van interesses of eerder bezochte websites
  • 1 of meerdere foto’s met korte tekst
  • Focus op smartphone gebruikers

Wij kunnen je helpen

Wil je een persoonlijk advies of meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op. Wij kunnen een complete campagne voor je opzetten en optimaliseren waarbij bij ons altijd het rendement van de campagne voorop staat.