De Smockelaer

Puur genieten van gulle gastvrijheid

 • Website development
 • Zoek & Boek oplossing
 • Google advertising
 • Zoekmachine optimalisatie
 • E-mailmarketing
Naar de website

De Smockelaer

Puur genieten van gulle gastvrijheid

Een verblijf bij Auberge de Smockelaer betekent puur genieten. Van de echte Limburgse gulle gastvrijheid, de luxe accommodaties en prachtige ligging in het Heuvelland. Via de slingerende weggetjes door het Limburgse heuvellandschap bereik je deze geweldige 5-sterren accommodatie. En of je nu een zakelijk verblijf hebt gereserveerd in één van de diverse vergaderlocaties, een overnachting in de groepsaccommodatie, villa of B&B, of misschien De Smockelaer bezoekt voor een groot feest, 1 ding is zeker: je ervaart de échte gulle gastvrijheid van de eigenaren Maurice en Monique en hun team. Puur genieten in Zuid-Limburg!

De trouwe kijker van Boer zoekt Vrouw herkent Villa A gen Beuke wellicht nog, hier zijn namelijk de opnames gemaakt voor de nieuwjaarsspecial in 2018. En wist je dat De Smockelaer al 3 keer een award geeft gewonnen voor Trainingslocatie van het Jaar? De Smockelaer is niet zomaar een groepsaccommodatie of vergaderlocatie, het is een TOP-locatie met hoofdletter T!

TenZer en De Smockelaer werken al sinds 2015 samen en daarbij hebben we in de loop der jaren meerdere marketing activiteiten voor ze uit handen genomen. In 2018 hebben we een platform mogen ontwikkelen dat volledig op onze Zoek & Boek oplossing is gebaseerd. Een leuke uitdaging met leuke resultaten!

bg-image
bg-image
Website ontwikkeling

Een online concept

dat luxe en klasse uitstraalt

Voor De Smockelaer hebben we een platform ontwikkeld waarbij de diverse bedrijfsonderdelen – groepsaccommodatie, B&B, zakelijk, restaurant en feesten – een eigen deel hebben gekregen in de website met ieder een eigen menustructuur.

Op deze manier zijn we in staat om optimaal de doelgroep te informeren en overtuigen. Een gast voor de B&B wil immers hele andere dingen weten dan een gast voor de groepsaccommodatie, terwijl ze beide in dezelfde accommodatie overnachten. En op het gebied van Zoek & Boek wil een potentiële gast voor de B&B immers niet direct de prijzen zien voor de groepsvilla en vice versa.

De Smockelaer beschikt over mooie beeldmaterialen die dan ook prominent getoond mogen worden. AL deze elementen waren voor ons dan ook de basis om mee aan de slag te gaan.

bg-image
Zoek & Boek

Zoeken en boeken

Snel en simpel

De bezoeker kan bij De Smockelaer eenvoudig online een verblijf in de groepsaccommodatie, groepsvilla en B&B boeken. Daarbij waren wel een aantal uitdagingen. Bezoekers voor de villa’s moeten niet direct de prijzen van de B&B zien en vice versa. Gelukkig is dat geen enkel punt voor onze Zoek & Boek oplossing.

Gaandeweg zijn er een aantal aanpassingen gedaan in onze Zoek & Boek oplossing om beter in te kunnen spelen op de behoefte van de bezoeker. Een potentiële gast voor een villa of groepsaccommodatie heeft veelal aanvullende wensen of vragen en wil dan ook makkelijk contact kunnen opnemen of een offerte aanvragen. TenZer heeft daarom een offerte tool gemaakt, gekoppeld aan Zoek & Boek. De bezoeker kan nu zelf kiezen of hij of zij een offerte wil opvragen of online wil boeken. Deze aanpassing heeft gezorgd voor een forse toename van het aantal aanvragen.

bg-image
Optimalisatie

Hoge posities in Google

door continue optimalisatie

Een van de opdrachten die wij kregen is de website beter vindbaar te maken in Google. Door het optimaliseren van teksten, techniek en foto’s zijn we hierin zeker geslaagd.

Als we de cijfers vergelijken met de periode voordat we aan de slag zijn gegaan, zien we ook dit jaar een forse stijging van het aantal Google bezoekers. Hierbij zijn vooral extra bezoekers gegeneerd door de vindbaarheid van De Smockelaer te optimaliseren en te verbreden. Het toevoegen van relevante en overtuigende content was dan ook een belangrijk onderdeel.

Niet alleen komen er vanuit Google meer bezoekers op de website, deze bezoekers hebben ook nog eens bijna 103% meer online boekingen gedaan. Kortom de kwaliteit van de (extra) bezoekers is ook nog eens fors toegenomen.

bg-image
E-mailmarketing

E-mailmarketing

werken aan gastenbinding

De Smockelaer verstuurd een paar maal per jaar nieuwsbrieven naar haar gasten. Enerzijds om de gasten te informeren over nieuwe mogelijkheden en arrangementen, anderzijds om ze te blijven herinneren aan hun fijne verblijf en overtuigen om opnieuw te reserveren.

Dat de betrokkenheid van de gasten erg goed is mag blijken uit de vele stemmen die ze hebben gekregen voor ‘Trainingslocatie van het Jaar’ en de positieve reviews op Zoover. Middels een persoonlijke nieuwsbrief worden de gasten vriendelijk gevraagd of ze een stem willen uitbrengen of review willen achterlaten. Een kleine moeite voor een tevreden gast en een groot plezier!

bg-image
Google Ads

Google Advertising

Meer bezoekers, meer boekingen

Voor De Smockelaer hebben we een brede Google Ads campagne opgezet gericht op de Nederlandse en Belgische gast. Doel van de campagnes was meer online boekingen te realiseren uit de advertentiecampagnes.

Bij de campagnes hebben we op een tweetal zaken gestuurd:

 • kwalitatief hoogwaardige bezoekers tegen een zo laag mogelijke klikprijs
 • online boekingen voortkomende uit de advertentiecampagnes

De campagnes zijn continue geoptimaliseerd om meer online boekingen te realiseren binnen het advertentiebudget.

site_screens_laptop
Homepage Desktop
site_screens_mobile
Homepage Mobile
site_screens_laptop
Zoek & Boek Desktop
site_screens_mobile
Zoek & Boek Mobile
site_screens_laptop
Accommodatiepagina Desktop
site_screens_mobile
Accommodatiepagina Mobile

Uitdagingen van dit project

Hoe zorg je ervoor dat de diversiteit aan doelgroepen en het aanbod online toch goed gepresenteerd worden? Waarbij de verschillende accommodaties boekbaar zijn en op de juiste pagina’s getoond worden. En, waar de beleving ook goed tot zijn recht komt? Dat was de uitdaging die voor ons lag. Challenge accepted.

Het Team van TenZer heeft alles uit de kast getrokken om deze uitdaging om te zetten in goede resultaten. Een design met luxe uitstraling, een conversiegerichte Zoek & Boek oplossing en passende content hebben gemaakt dat we een forse stijging hebben weten te realiseren in bezoekers en boekingen. Missie geslaagd!

more_about_designs_mobile

Highlights

 • 100% maatwerk
 • Uniek concept
 • Stijging online boekingen
 • Betere posities in Google
more_about_designs_tab

100% responsive

Maar liefst 48% van de bezoekers bezoekt de website op een smartphone. Een website die op alle schermen goed zichtbaar is, is dan ook een must. Voor De Smockelaer hebben we gekozen om een adaptive website te ontwikkelen. Een website die op alle soorten apparaten zo optimaal mogelijk tot zijn recht komt.

Zijn we hierin geslaagd? Jazeker wat ons betreft! Het aantal online boekingen op de smartphone is bijvoorbeeld met 175% gestegen.

Google Result

Resultaten

waar we trots op zijn!

Het online concept en de inzet van diverse marketingkanalen heeft de afgelopen periode bijgedragen aan de volgende resultaten:

 • 20% meer bezoekers vanuit Google
 • 103% meer online boekingen
 • 175% meer online boekingen via smartphone
 • Kwaliteit van bezoekers gestegen