Kampeerterrein de Blauwe Haan

Een unieke beleving in Drenthe

 • Website development
 • Integratie Zoek & Boek
 • Zoekmachine optimalisatie
 • Advies
Naar de website

Kampeerterrein de Blauwe Haan

Een unieke beleving in Drenthe

De slogan zegt al genoeg; Kampeerterrein de Blauwe Haan biedt een unieke beleving in Drenthe. Gelegen aan de rand van natuurgebied het Uffelter Binnenveld ligt een camping waar je een vakantie beleeft om nooit te vergeten. De creativiteit van de eigenaar biedt verrassende elementen die terugkomen op diverse plekken in het bedrijf. Van buiten lijkt het sanitairgebouw een oude schuur, maar binnen is het uniek en modern met passende Drentse elementen om maar een voorbeeld te noemen.

Sinds 2013 heeft TenZer al diverse marketing activiteiten voor de Blauwe Haan mogen uitvoeren. In 2018 is het roer omgegooid en kregen we de opdracht om een website te ontwikkelen met een complete Zoek & Boek oplossing. Een ontwerp met een twist, die nét even anders is dan de rest. En dat is gelukt!

Behaalde resultaten

 • 133% meer boekingen via de website
 • 240% meer boekingen via de smartphone
 • 174% meer online geboekte omzet
 • 40% meer Google bezoekers gemiddeld per jaar

site_screens_laptop
Homepage Desktop
site_screens_mobile
Homepage Mobile
site_screens_laptop
Overzichtpagina Desktop
site_screens_mobile
Overzichtpagina Mobile
site_screens_laptop
Accommodatiepagina Desktop
site_screens_mobile
Accommodatiepagina Mobile
site_screens_laptop
Natuurkamperen Desktop
site_screens_mobile
Natuurkamperen Mobile

Uitdagingen van het project

De grote uitdaging van dit project zit hem in de uiteenlopende doelgroepen en het uitgebreide aanbod. Op het gebied van kamperen zijn er alleen al diverse mogelijkheden. Wil je kamperen op een gezellig kampeerveld vlakbij de grote speeltuin, op een rustig plaatsje aan de rand van het bos, op een eenouderveld of juist even back to basic op het aangrenzende natuurkampeerterrein? Of toch liever een vakantiehuis met jacuzzi, chalet met sauna of retro caravan huren, alles is mogelijk op De Blauwe Haan.

Het aanbod is zeer divers, maar de doelgroepen hierdoor ook! De informatievoorziening per object moest duidelijk worden weergegeven, aangevuld met de kleurrijke beeldmaterialen. En een grote wens van de eigenaresse was dat de illustraties die speciaal voor haar gemaakt waren op een leuke manier zouden worden verwerkt in het design. Challenge accepted.

Al deze wensen en eisen zijn perfect door onze designer verwerkt in een kleurrijk design. Dat het een geslaagd project is mag blijken uit de cijfers. Het aantal boekingen is enorm gestegen.

more_about_designs_mobile

Highlights

 • Zoek & Boek gekoppeld aan Tommy
 • 100% responsive
 • Kleurrijk design
 • Veel beeldmaterialen
 • Integratie en koppeling met Zoover
more_about_designs_tab

100% responsive

Bijna 50% van de bezoekers bezoekt de website op een smartphone. Dat vraagt om een website die perfect werkt op alle schermen. We hebben de informatie die op de website getoond wordt volledig afgestemd op het kleinere scherm van de smartphone. Technieken die in apps gebruikt worden hebben we toegepast op de website om een zo goed mogelijke gebruikerservaring te realiseren.

De Zoek & Boek oplossing van TenZer is 100% mobile-proof. Waar je ook bent, je kunt snel en eenvoudig zoeken en boeken binnen het aanbod. Ook handig: als je eenmaal hebt gezocht en een volgende pagina bekijkt, worden je voorkeuren onthouden. Stukje gebruiksgemak. Ook de arrangementen worden overzichtelijk getoond in een overzicht én in het resultatenoverzicht.

Google Result

De resultaten

Bij de ontwikkeling van de website is rekening gehouden met de wensen en eisen van Google. Daarnaast zijn de teksten zoekmachine vriendelijk geschreven. Dit levert een stijging op in de bezoekersaantallen van ruim 40% vergeleken met de oude website.

Kijken we naar de boekingen en vergelijken we de huidige website mét Zoek & Boek met de website zonder Zoek & Boek, dan zien we een stijging in het aantal boekingen van maar liefst 133%.

Missie geslaagd.